Jednoduchý recept

Špagety se žampiony na víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53738
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
400 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
1 l Voda pitná
450 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 464kJ
23% Sacharidy 82 g
26% Tuky 20 g
12% Sodík 246 mg
30% Bílkoviny 17 g

Špagety se žampiony na víně postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na plátky. Rajčata necháme okapat a nakrájíme je na velmi malé kousky.

2

Špagety dáme vařit do hrnce s vařící osolenou vodou.

3

V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a nakrájené žampiony v něm krátce osmažíme. Pak je osolíme, opepříme a zaprášíme moukou, promícháme a ještě osmahneme. Do pánve přilijeme smetanu a víno, přidáme nakrájená rajčata a muškátový oříšek, vše promícháme a přibližně 10 minut vaříme na mírném ohni.

4

Uvařené měkké, ale stále pevné špagety scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přilijeme k nim omáčku z pánve, promícháme je s ní a ještě krátce je prohřejeme.

5

Špagety s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept