Jednoduchý recept

Těstoviny Pappardelle s kuřecím masem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53739

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
200 g Fazolové lusky zelené
2 ks Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Rajčata
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Pappardelle
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 749kJ
26% Sacharidy 94 g
18% Tuky 14 g
17% Sodík 339 mg
70% Bílkoviny 39 g

Těstoviny Pappardelle s kuřecím masem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je na poloviny.

2

Šalotky a fazolky nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

3

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.

4

V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

5

V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Pak přimícháme nakrájené fazolky s masem a vše ještě přibližně 5 minut za stálého míchání smažíme. Nakonec k směsi přidáme uvařené těstoviny a nakrájená rajčata, chilli koření, protlak a smetanu, vše znovu důkladně promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.

6

Těstoviny s masem a zeleninovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept