Těstoviny Pappardelle s kuřecím masem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Pappardelle s kuřecím masem a rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53739 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
200 g | Fazolové lusky zelené |
2 ks | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Pappardelle |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 830,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Pappardelle s kuřecím masem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je na poloviny. |
2 | Šalotky a fazolky nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. |
3 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme. |
4 | V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Pak přimícháme nakrájené fazolky s masem a vše ještě přibližně 5 minut za stálého míchání smažíme. Nakonec k směsi přidáme uvařené těstoviny a nakrájená rajčata, chilli koření, protlak a smetanu, vše znovu důkladně promícháme a necháme ještě chvíli prohřát. |
6 | Těstoviny s masem a zeleninovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |