Pyramida z tvarohového sýra s rebarborovou omáčkou a marinovaným zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyramida z tvarohového sýra s rebarborovou omáčkou a marinovaným zázvorem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53740 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
250 g | Cukr krystal |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
150 ml | Džus jahodový |
100 g | Mascarpone |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej olivový |
4 ks | Reveň (Rebarbora) |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
180 g | Tažené těsto |
1 ks | Vanilkový lusk |
100 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 969,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 306,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džus jahodový, Mascarpone, Máslo čerstvé, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tažené těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pyramida z tvarohového sýra s rebarborovou omáčkou a marinovaným zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Delší stonky rebarbory očistíme, omyjeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Tenkou slupku seřízneme škrabkou a její pruhy nakrájíme na kousky dlouhé 12-15 cm. Cukr rozpustíme v hrnku vody a několik minut povaříme. Do tohoto rozvaru krátce ponoříme slupky rebarbory. Po změknutí přemístíme a urovnáme na pečicí papír. V troubě předehřáté na 80 °C sušíme cca 2-3 hodiny dokřupava. |
2 | Mezitím tenký plátek taženého těsta pomocí mašlovačky potřeme smetanou a posypeme krystalovým cukrem. Přiklopíme další vrstvou těsta. Z plátu vykrojíme asi 16 čtverců o rozměru cca 6x6 cm. Přemístíme na pečicí papír a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10-12 minut. Před koncem posypeme cukrem a necháme zhnědnout. |
3 | Do cukerného rozvaru přidáme na kostky pokrájenou rebarboru a zvolna vaříme doměkka. Přilijeme jahodový džus, promícháme a odstavíme. Přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. |
4 | Polovinu rebarbory odložíme, ze zbytku vymačkáme šťávu a částečně zredukujeme. V kastrůlku svaříme smetanu s na kostičky pokrájeným zázvorem, odstavíme a vmícháme zrníčka vanilky. Necháme vychladnout a poté ponorným mixérem vyšleháme. Postupně přidáváme cukr a nakonec mascarpone. Vložíme do lednice a necháme vychladnout a ztuhnout. |
5 | Do středu každého talíře dáme lžíci zázvorové šlehačky, položíme na ni těsto, zastříkneme šlehačkou, přidáme rebarborový rozvar a zakryjeme dalším kouskem těsta. Takto vrstvíme do pyramidy. Vršek dozdobíme měkkou rebarborou. Obložíme proužky sušených rebarborových slupek a podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na sušení v troubě 2-3 hodiny.