Olomoucký baklažán - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucký baklažán
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53744 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Lilek |
5 g | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
300 g | Tvarůžky olomoucké věnečky |
200 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 649,6mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Tvarůžky olomoucké věnečky, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucký baklažán postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, podélně rozpůlíme a dužninu vydlabeme. Třetinu tvarůžků, dužninu z lilků a maso semeleme na strojku, smícháme se solí, pepřem a majoránkou. Na polovině másla zpěníme cibuli nadrobno, přidáme masovou směs a osmahneme za stálého míchání. Vydlabané vnitřky lilků vysteleme druhou třetinou tvarůžků nakrájených na slabé plátky, naplníme masovou hmotou a posypeme nastrouhanými zbylými tvarůžky. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. |