Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53744
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Lilek
5 g Majoránka
80 g Máslo čerstvé
6 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
300 g Tvarůžky olomoucké věnečky
200 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 828kJ
5% Sacharidy 19 g
41% Tuky 31 g
49% Sodík 977 mg
60% Bílkoviny 34 g

Olomoucký baklažán postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme, podélně rozpůlíme a dužninu vydlabeme. Třetinu tvarůžků, dužninu z lilků a maso semeleme na strojku, smícháme se solí, pepřem a majoránkou. Na polovině másla zpěníme cibuli nadrobno, přidáme masovou směs a osmahneme za stálého míchání. Vydlabané vnitřky lilků vysteleme druhou třetinou tvarůžků nakrájených na slabé plátky, naplníme masovou hmotou a posypeme nastrouhanými zbylými tvarůžky. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept