Syrečky zapečené v žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrečky zapečené v žampionech
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 53745 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 g | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř bílý |
8 g | Sůl |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 373,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Pepř bílý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrečky zapečené v žampionech postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, hlavy oddělíme a nohy najemno nakrájíme. Na polovině másla osmahneme cibuli nadrobno, přidáme nakrájené nohy žampionů, sůl, pepř, kmín a slaninu nadrobno a necháme podusit. Do odstavené směsi vmícháme nastrouhané tvarůžky, směsí naplníme hlavy žampionů, posypeme nasekanou petrželkou, rozložíme do máslem vymazaného pekáče a ve středně vyhřáté troubě zapečeme 20 minut. |