Nadívaná cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná cibule
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 53746 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Cibule |
4 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 93,4mg |
Draslík | 326,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná cibule postup přípravy receptu:
1 | Oloupané větší cibule uvaříme ve slané vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme okapat. Seřízneme vršky a vhodným nástrojem opatrně vydlaběme vnitřní vrstvy, aby zůstal pevný vnější obal. Vydlabané vnitřky promícháme s nastrouhanými tvarůžky, vejcem, pepřem a solí a směsí naplníme duté cibule. Naskládáme do sádlem vymazaného pekáče, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |