Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53747
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 g Kmín drcený
500 g Mouka polohrubá
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Sádlo škvařené
5 g Sůl
400 g Tvarůžky olomoucké malé
3 ks Vejce slepičí
Na kvásek
40 g Droždí
3 dl Mléko polotučné
20 g Mouka polohrubá
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 432kJ
21% Sacharidy 74 g
21% Tuky 16 g
47% Sodík 932 mg
66% Bílkoviny 37 g

Syrečníky postup přípravy receptu:

1

Z teplého mléka, soli, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. V míse smícháme 2 vejce, sádlo, sůl, mouku, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme v teple 2 hodiny kynout. Vyklopíme na pomoučený vál, z kousků těsta uválíme v dlani kuličky, které na vále zploštíme na placky a naplníme nadrobno nakrájenými tvarůžky. Dobře uzavřeme a v dlaních zaoblíme, poklademe na sádlem (3 lžíce) vymazaný plech dál od sebe, protože ještě nabydou. Necháme hodinu kynout. Vykynulé bochánky natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Poznámka

Těsto musí 3 hodiny kynout. Náplň můžeme obohatit uzeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept