Syrečníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrečníky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53747 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Kmín drcený |
500 g | Mouka polohrubá |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Sádlo škvařené |
5 g | Sůl |
400 g | Tvarůžky olomoucké malé |
3 ks | Vejce slepičí |
Na kvásek | |
---|---|
40 g | Droždí |
3 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka polohrubá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 320,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvarůžky olomoucké malé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrečníky postup přípravy receptu:
1 | Z teplého mléka, soli, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. V míse smícháme 2 vejce, sádlo, sůl, mouku, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme v teple 2 hodiny kynout. Vyklopíme na pomoučený vál, z kousků těsta uválíme v dlani kuličky, které na vále zploštíme na placky a naplníme nadrobno nakrájenými tvarůžky. Dobře uzavřeme a v dlaních zaoblíme, poklademe na sádlem (3 lžíce) vymazaný plech dál od sebe, protože ještě nabydou. Necháme hodinu kynout. Vykynulé bochánky natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. |
Poznámka
Těsto musí 3 hodiny kynout. Náplň můžeme obohatit uzeným masem.