Recept

Smažený lilek s mátovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53748

Ingredience

600 g Lilek
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Olej rostlinný
4 g Pepř černý mletý
200 g Strouhanka
45 g Sůl
100 g Tvarůžky olomoucké malé
3 ks Vejce slepičí
Na omáčku
10 ml Citronová šťáva
250 g Jogurt bílý smetanový
40 g Máta
3 g Pepř bílý
3 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 897kJ
21% Sacharidy 76 g
40% Tuky 30 g
253% Sodík 5 g
47% Bílkoviny 26 g

Smažený lilek s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lilek omyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, rozložíme na tác a zasypeme solí(2 lžíce). Necháme půl hodiny vypotit, potom opláchneme a osušíme utěrkou. Zatím v misce vyšleháme bílý jogurt, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, citronovou šťávu, sůl a bílý pepř do hladké omáčky. Na obalení si připravíme ušlehaná vejce, mouku smícháme se solí(5 g) a pepřem a strouhanku s nastrouhanými tvarůžky. Plátky lilku postupně obalíme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept