Smažený lilek s mátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený lilek s mátovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 53748 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Lilek |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
45 g | Sůl |
100 g | Tvarůžky olomoucké malé |
3 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
250 g | Jogurt bílý smetanový |
40 g | Máta |
3 g | Pepř bílý |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 532,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Citronová šťáva, Máta, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Tvarůžky olomoucké malé, Jogurt bílý smetanový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený lilek s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lilek omyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, rozložíme na tác a zasypeme solí(2 lžíce). Necháme půl hodiny vypotit, potom opláchneme a osušíme utěrkou. Zatím v misce vyšleháme bílý jogurt, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, citronovou šťávu, sůl a bílý pepř do hladké omáčky. Na obalení si připravíme ušlehaná vejce, mouku smícháme se solí(5 g) a pepřem a strouhanku s nastrouhanými tvarůžky. Plátky lilku postupně obalíme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. |