Sýrový závin s rozpečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový závin s rozpečenými rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53752 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
250 g | Listové těsto |
150 g | Sýr gouda plátky 48% |
Rozpečená rajčata | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
400 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Ochucený sýr | |
200 g | Mozzarella |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na potření a ozdobení | |
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 91,1mg |
Draslík | 236,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 883,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krupice, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Mozzarella, Pepř bílý, Sůl, Anglická slanina, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Sýr gouda plátky 48%, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový závin s rozpečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Čerstvou bazalku a tymián omyjeme, pokrájíme na tenké nudličky, zralá rajčata spaříme vařící vodou, nakrájíme na kousky a v rendlíku na rozpáleném olivovém oleji je rozpečeme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem. Jakmile se vypaří přebytečná tekutina, jsou husté konzistence, přimícháme k nim pokrájené bylinky a necháme vychladnout. |
2 | Listové těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme je na pomoučeném válu na 2 pláty silné asi 3 mm. |
3 | Každý plát pokryjeme plátky tvrdého sýra, na ně klademe rozpečená rajčata, bylinky, na plátky pokrájený sýr Mozarellu. Sýr osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem, následně pláty těsta zabalíme do závinů. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem. |
4 | Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně 25 - 30 minut. Asi 10 minut před dopečením na povrch závinu klademe plátky anglické slaniny, závin necháme vychladnout, poté nakrájíme na díly přibližně 6 cm široké a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.