Slepičí majonéza studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí majonéza studená
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53753 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
200 g | Majonéza |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 ks | Slepice |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 141,7mg |
Draslík | 496,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Ocet vinný, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí majonéza studená postup přípravy receptu:
1 | Den předem uvaříme ve 2 litrech osolené vody půl slepice a čtvrtku oloupaného celeru. Uvařenou slepici scedíme a vykostíme. |
2 | Druhý den slepičí maso i celer nakrájíme na malé kostičky, přes cedník spaříme na drobno pokrájenou oloupanou cibuli. Dále oloupeme velké jablko, zbavíme ho semen, nakrájíme na kostičky, nakonec ušleháme šlehačku. |
3 | V míse rozmícháme majonézu se solí, octem, cukrem a pálivou paprikou, přidáme slepičí maso, celer s jablkem, dobře vše promícháme. Do směsi lehce vmísíme ušlehanou šlehačku, odložíme přikryté do ledničky alespoň na 2 hodiny rozležet. |
4 | Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené. Pro říznější chuť je možno přidat hořčici a nakládanou okurku.