Hořčicový olej - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčicový olej
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53762 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
15 g | Hořčičné semínko |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
250 ml | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 453,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 12,3mg |
Vláknina | 387,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hořčičné semínko, Kurkuma, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Hořčicový olej postup přípravy receptu:
1 | Hořčičné semínko nasypeme do pánve, při teplotě 190 °C restujeme cca 5 minut, necháme vychladnout a poté v hmoždíři rozmělníme. Přidáme kurkumu, smícháme s olejem a v pánvičce znovu zahříváme, dokud se kurkuma nerozpustí. Odstavíme, necháme vychladnout. |
2 | Zakryjeme, vložíme do lednice, necháme marinovat do druhého dne. Přes jemné plátno přecedíme do lahvičky a uložíme na suchém místě. |
Poznámka
Čas přípravy je uveden bez doby na marinování - do druhého dne.