Mrkvokedlubnové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvokedlubnové placky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 53764 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 g | Kari koření |
200 g | Kedlubna |
5 g | Kmín drcený |
150 g | Mouka polohrubá |
200 g | Mrkev kořen |
2 dl | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
9 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 285,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Kedlubna, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvokedlubnové placky postup přípravy receptu:
1 | Mrkev i kedlubny oloupeme, nastrouháme na hrubo, v míse smícháme se solí, pepřem, moukou, vejci, okořeníme kmínem, kari a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Těsto nabíráme lžící, na rozpáleném oleji tvoříme na pánvi malé placičky, opékáme je do zlatova z obou stran. |
Poznámka
Servírujeme teplé.