Recept

Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53766

Ingredience

Ztracená vejce
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
Ochucená rajčata
0,5 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
3 špetka Sůl
Na topinky
250 g Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Pažitka
1 stroužek Česnek
Balsamikový dip
7,5 polévková lžíce Balsamico ocet
5 polévková lžíce Cukr krupice
7 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 072kJ
7% Sacharidy 26 g
44% Tuky 33 g
35% Sodík 697 mg
41% Bílkoviny 23 g

Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme balsamikový dip: do rendlíku vlijeme 7 lžic vody, 7,5 lžic octa a 5 lžic krystalového cukru. Při nízké teplotě uvaříme hustý sirup, ten odložíme do sklenice, necháme vychladnout. Klobásu Chorizo pokrájíme na plátky.

2

Omytá rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou. Přidáme k nim sůl, cukr, pepř, olivový olej, utřený česnek, pár kapek octa a rajčata důkladně promícháme.

3

Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, počkáme, dokud voda nezačne vřít. Poté ztlumíme plamen, vidličkou si vytvoříme vír. Do misky rozklepneme vejce. Do vody necháme z misky opatrně sklouznout vejce, ve vodě ho necháme 3 - 4 minuty povařit, mezitím ho opatrně otočíme, pracujeme velmi opatrně děrovanou naběračkou. Poté vejce vyjmeme z vody, odložíme na prkénko, tímto způsobem uvaříme další 3 vejce.

4

Omytou pažitku drobně pokrájíme, v topinkovači opečeme plátky chleba, potřeme je česnekem a rozpečenými rajčaty. Plátky klobásy zlehka osmažíme, aby pustily barvu, poklademe je na rajčata. Na ně vložíme ztracená vejce, která posypeme špetkami soli, čerstvě pomletého pepře, ozdobíme pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujerme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept