Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53766 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Ztracená vejce | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Ochucená rajčata | |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
Na topinky | |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Pažitka |
Balsamikový dip | |
7,5 polévková lžíce | Balsamico ocet |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
7 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 300,3mg |
Draslík | 213,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Česnek, Pažitka, Balsamico ocet, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Klobása Chorizo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme balsamikový dip: do rendlíku vlijeme 7 lžic vody, 7,5 lžic octa a 5 lžic krystalového cukru. Při nízké teplotě uvaříme hustý sirup, ten odložíme do sklenice, necháme vychladnout. Klobásu Chorizo pokrájíme na plátky. |
2 | Omytá rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou. Přidáme k nim sůl, cukr, pepř, olivový olej, utřený česnek, pár kapek octa a rajčata důkladně promícháme. |
3 | Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, počkáme, dokud voda nezačne vřít. Poté ztlumíme plamen, vidličkou si vytvoříme vír. Do misky rozklepneme vejce. Do vody necháme z misky opatrně sklouznout vejce, ve vodě ho necháme 3 - 4 minuty povařit, mezitím ho opatrně otočíme, pracujeme velmi opatrně děrovanou naběračkou. Poté vejce vyjmeme z vody, odložíme na prkénko, tímto způsobem uvaříme další 3 vejce. |
4 | Omytou pažitku drobně pokrájíme, v topinkovači opečeme plátky chleba, potřeme je česnekem a rozpečenými rajčaty. Plátky klobásy zlehka osmažíme, aby pustily barvu, poklademe je na rajčata. Na ně vložíme ztracená vejce, která posypeme špetkami soli, čerstvě pomletého pepře, ozdobíme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujerme teplé.