Olej bylinkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olej bylinkový
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53767 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 81,8mg |
Vláknina | 688,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Estragon, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olej bylinkový postup přípravy receptu:
1 | Bylinky očistíme, odstraníme tvrdé stonky a ve vroucí vodě je blanšírujeme. Poté ihned zchladíme ledovou vodou, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce. |
2 | Vložíme do mixéru, krátce promixujeme, postupně po částech přiléváme olej. Při vysokých otáčkách mixujeme cca 4 minuty. Přelijeme do sklenice, odložíme a necháme 2 dny marinovat. Poté přecedíme přes jemné plátno do čisté lahve, uchováme na chladném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je uveden bez doby na marinování (2dny). Je možné použít jakoukoli kombinaci i jiných bylinek.