Jednoduchý recept

Olej bylinkový

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53767
Kategorie: Ochucený ocet a oleje, hořčice

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Estragon
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
0% Sacharidy 1 g
84% Tuky 63 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Olej bylinkový postup přípravy receptu:

1

Bylinky očistíme, odstraníme tvrdé stonky a ve vroucí vodě je blanšírujeme. Poté ihned zchladíme ledovou vodou, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.

2

Vložíme do mixéru, krátce promixujeme, postupně po částech přiléváme olej. Při vysokých otáčkách mixujeme cca 4 minuty. Přelijeme do sklenice, odložíme a necháme 2 dny marinovat. Poté přecedíme přes jemné plátno do čisté lahve, uchováme na chladném místě.

Poznámka

Čas přípravy je uveden bez doby na marinování (2dny). Je možné použít jakoukoli kombinaci i jiných bylinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept