Jednoduchý recept

Humrový olej

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53768
Kategorie: Ochucený ocet a oleje, hořčice

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Humr
500 ml Olej olivový
100 g Paprika mletá sladká
1 špetka Sůl
150 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 710kJ
2% Sacharidy 9 g
86% Tuky 64 g
11% Sodík 220 mg
25% Bílkoviny 14 g

Humrový olej postup přípravy receptu:

1

Na přípravu oleje použijeme nejlépe humrové schránky, případně zbytky po oloupání krevet. Vše rozmělníme na jemné kousky, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme suché schránky, nadrobno nasekanou cibuli, strouhaný zázvor, ochutíme solí a restujeme zvolna cca 10 minut.

2

Poté přisypeme papriku, znovu krátce orestujeme jen tak, aby paprika nezhořkla, zalijeme vodou a za stálého míchání zahříváme, až se voda odpaří. Odstavíme, odložíme na chladné místo, necháme 2 dny marinovat. Přes jemné plátno scedíme do lahviček, uzavřeme a zamrazíme.

Poznámka

Takto můžeme olej uchovat až jeden rok. Čas přípravy je uveden bez doby na marinování (2dny).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept