Rajčata plněná ovčím sýrem a kapary s paprikovou a bílou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná ovčím sýrem a kapary s paprikovou a bílou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53769 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
50 g | Kapary |
80 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Pepř růžový mletý |
400 g | Rajčata |
150 g | Rajčata žlutá |
2 g | Sůl |
250 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 601,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,0mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mandle, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř růžový mletý, Rajčata žlutá, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná ovčím sýrem a kapary s paprikovou a bílou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oddělíme asi 4 lžíce sýra, zbytek v misce smícháme se špetkou soli, růžovým pepřem a nadrobno nasekanou bazalkou. Menší nebo cherry rajčata omyjeme a odstraníme zaschlé stonky. Na spodní straně nařízneme slupku do tvaru křížku. Několik vteřit spaříme vroucí vodou a zchladíme v ledové vodě. Oloupeme slupky, skrojíme vrchní části a dužinu vydlabeme. Pomocí lžičky rajčata naplníme sýrovou směsí. Naskládáme do pánve a v troubě předehřáté na 190 °C zapečeme cca 5 minut, až se sýr začne rozpouštět. |
2 | Zbylý sýr použijeme na bílou omáčku. Smícháme ho s olivovým olejem, 2 lžícemi vroucí vody a nasekanými kapary. Mírně osolíme a krátce prošleháme metličkou. |
3 | Připravíme červenou omáčku. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a nasucho je krátce opečeme na grilu dohněda. Přemístíme do misky, zakryjeme fólií a necháme chladnout. Poté oloupeme a v mixéru rozmixujeme dohladka. Osolíme dle chuti, zakápneme olejem a mírně opepříme. Oloupané mandle nasucho opražíme v pánvi do zlatavé barvy. |
4 | Na vyhřáté talíře rozdělíme vždy 3-4 rajčata, dozdobíme bílou a červenou omáčkou, posypeme mandlemi a můžeme zakápnout bylinkovým olejem. |
Poznámka
Použijeme-li cherry rajčátka, tak je neloupeme. Bylinkový olej viz recept "Olej bylinkový". Ideálně připravíme bazalkový olej.