Recept

Stehna z husy podávaná s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53770
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Čočka jedlá
2 polévková lžíce Husí sádlo
1 ks Husí stehna
2 cl Martell cognac
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
50 g Petržel - nať
1 ks Pórek
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
250 ml Víno červené
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 930kJ
17% Sacharidy 60 g
183% Tuky 137 g
25% Sodík 504 mg
48% Bílkoviny 27 g

Stehna z husy podávaná s čočkou postup přípravy receptu:

1

Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Připravíme větší pekáč, do něj vložíme husí sádlo a rozehřejeme. Opečeme stehna po všech stranách. Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Do pekáče k husím stehnům přidáme oloupanou celou cibuli a tymián. Pokapeme stehna koňakem zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč vložíme do trouby, přikryjeme poklicí, pečeme 90 minut.

3

Omyjeme a oškrábeme mrkev i petržel, opláchneme pórek, nakrájíme na kolečka. Oškrábanou mrkev i petržel také pokrájíme na kolečka.

4

Vyndáme opečená stehna z pekáče, slijeme tuk, do pekáče vložíme nakrájenou zeleninu a čočku.

5

Přilijeme červené víno, počkáme, dokud vše nepřejde varem, poté do pekáče vrátíme zpět stehna, znovu vložíme do trouby, přikryjeme pekáč poklicí a dusíme 40 minut.

6

Nakonec ještě dochutíme octem, osolíme a opepříme, na závěr před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Chceme-li, aby kůže ze stehen byla křupavá, odkryjeme na posledních 15 minut poklici z pekáče a zvýšíme teplotu na 220°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept