Stehna z husy podávaná s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stehna z husy podávaná s čočkou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Čočka jedlá |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 ks | Husí stehna |
2 cl | Martell cognac |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno červené |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Husí sádlo, Ocet vinný červený, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí stehna, Martell cognac, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stehna z husy podávaná s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Připravíme větší pekáč, do něj vložíme husí sádlo a rozehřejeme. Opečeme stehna po všech stranách. Předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | Do pekáče k husím stehnům přidáme oloupanou celou cibuli a tymián. Pokapeme stehna koňakem zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč vložíme do trouby, přikryjeme poklicí, pečeme 90 minut. |
3 | Omyjeme a oškrábeme mrkev i petržel, opláchneme pórek, nakrájíme na kolečka. Oškrábanou mrkev i petržel také pokrájíme na kolečka. |
4 | Vyndáme opečená stehna z pekáče, slijeme tuk, do pekáče vložíme nakrájenou zeleninu a čočku. |
5 | Přilijeme červené víno, počkáme, dokud vše nepřejde varem, poté do pekáče vrátíme zpět stehna, znovu vložíme do trouby, přikryjeme pekáč poklicí a dusíme 40 minut. |
6 | Nakonec ještě dochutíme octem, osolíme a opepříme, na závěr před podáváním posypeme sekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Chceme-li, aby kůže ze stehen byla křupavá, odkryjeme na posledních 15 minut poklici z pekáče a zvýšíme teplotu na 220°C.