Recept

Džem ze zelených rajčat a jablek, kopretinové máslo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53771
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 ks Citrony
500 g Cukr krupice
250 g Jablka
1 hrst Kopretiny okvětí
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
2 kg Rajčata zelená
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
19% Sacharidy 68 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 51 mg
5% Bílkoviny 3 g

Džem ze zelených rajčat a jablek, kopretinové máslo postup přípravy receptu:

1

Zelená rajčata omyjeme, odstraníme zbytky stonku, rozkrojíme na poloviny a ještě na 4-5 měsíčků. Přemístíme do mísy a posypeme cukrem. Důkladně promícháme, odložíme a necháme marinovat min. do druhého dne.

2

Poté rajčata vložíme do pánve, přidáme mletý zázvor, ochutíme solí a pepřem a zprudka zahřejeme. Jakmie začne šťáva praskat, zmírníme teplotu na 120°C a necháme dusit až do bodu varu. Průběžně odstraňujeme pěnu, tvořící se na povrchu. Zvolna vaříme cca 60 minut.

3

Mezitím omyjeme a oloupeme cintron, pomeranč a jablka. Z citrusů odstraníme i bílou vnitřní slupku. Vše nakrájíme na malé kousky a přidáme do džemu. Společně vaříme ještě dalších cca 60 minut. Teplý džem rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a na 15 minut vložíme do vodní lázně. Po vychladnutí sklenice s džemem uložíme na studeném a suchém místě.

4

Máslo vyjmeme z obalu a zabalíme do gázy. Okvětní lístky kopretin otrháme, opláchneme, vysypeme jimi misku, vložíme máslo a opět zasypeme okvětím. Zakryjeme, odložíme na chladné místo a necháme marinovat min. 2 dny, aby máslo natáhlo květinovou vůni.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení, rajčata 1 den, máslo 2 dny. Při servírování mažeme na chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept