Recept

Bažant servírovaný s kapustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53772
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bažantí stehno
1 kg Kapusta hlávková
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
500 ml Vývar drůbeží
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
7% Sacharidy 26 g
19% Tuky 14 g
26% Sodík 513 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bažant servírovaný s kapustou postup přípravy receptu:

1

Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, kapustu opláchneme, necháme okapat, listy pokrájíme na nudličky.

2

Předehřejeme troubu na 180 °C, do pekáče vlijeme olej, vložíme máslo a rozehřejeme. Přidáme stehna, opečeme je ze všech stran, zalijeme polovinou drůbežího vývaru, v troubě pečeme 15 minut. Vyndáme stehna a do pekáče vložíme nudličky z kapusty. Dusíme, zalijeme zbylým vývarem, vrátíme zpět stehna a přikryjeme pekáč poklicí. Dusíme v troubě 30 minut.

3

Vmícháme do kapusty zakysanou smetanu a povaříme několik minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept