Recept

Pečená křepelka s portským vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53774

Ingredience

700 g Křepelka
120 g Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
4 špetka Sůl
4 ks Vinné listy
100 ml Víno portské
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 283kJ
6% Sacharidy 21 g
66% Tuky 49 g
37% Sodík 738 mg
85% Bílkoviny 48 g

Pečená křepelka s portským vínem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme je, opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a také jeden vinný list. Svážeme dohromady potravinářskou nití.

2

V pekáči rozehřejeme část másla, na něm opečeme křepelky. Odlijeme přebytečný tuk a přilijeme do pekáče portské víno. Zakryjeme poklicí, pečeme přibližně 20 minut, poté křepelky vyjmeme. Zalijeme je vývarem, který vaříme, dokud nezhoustne, nakonec do omáčky vmícháme zbytek másla, ovšem už nevaříme a hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept