Recept

Pečené křepelka v octové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53775
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
750 g Křepelka
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
4 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
4 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
2% Sacharidy 6 g
31% Tuky 23 g
25% Sodík 491 mg
76% Bílkoviny 43 g

Pečené křepelka v octové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme, opepříme. Do břicha jim vložíme tymián, petržel a sepneme je párátkem.

2

V pekáči rozehřejeme olej, křepelky na něm po všech stranách opečeme.

3

Přilijeme do pekáče vývar a balzamikový ocet, poté pekáč přikryjeme poklicí, pečeme 15 minut při střední teplotě. Během pečení křepelky přeléváme šťávou, následně je vyjmeme. Ještě před podáváním do omáčky zašleháme zbytek másla.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept