Recept

Kuře pečené s estragonem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53778

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Estragon
1 polévková lžíce Hořčice
1000 g Kuře
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 832kJ
4% Sacharidy 13 g
57% Tuky 43 g
21% Sodík 411 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kuře pečené s estragonem postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a do břicha vložíme estragon. V pekáči rozehřejeme máslo, na něj položíme kuře, opečeme ho po všech stranách.

2

Poté přidáme zbytek estragonu, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme ještě 45 minut do měkka, následně kuře vyndáme.

3

Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu, žloutky a hořčici. Zahřejeme, ale už nevaříme. Kuře podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept