Krevety s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s fenyklem
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 53786 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 g | Čaj zelený |
20 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
30 g | Fenykl čerstvý |
5 g | Křen |
200 g | Krevety tygří - loupané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 110,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj zelený, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Krevety vsypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, lehce osolíme a vaříme zvolna zhruba 4 minuty. Poté je scedíme, necháme okapat, vychladnout, nakrájíme je na menší kousky, zakapeme polovinou citronové šťávy a promícháme. Očištěný křen nastrouháme na jemno, fenyklovou nať a lístky zeleného čaje posekáme, citronovou kůru strouháme na jemném struhadle. Do smetany vmícháme křen, fenykl, kůru, čaj, promícháme, nalijeme na krevety, podle chuti osolíme, opepříme, rozdělíme do misek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.