Jednoduchý recept

Krevety s fenyklem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 53786
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 g Čaj zelený
20 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
30 g Fenykl čerstvý
5 g Křen
200 g Krevety tygří - loupané
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 472kJ
2% Sacharidy 8 g
6% Tuky 4 g
53% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Krevety s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Krevety vsypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, lehce osolíme a vaříme zvolna zhruba 4 minuty. Poté je scedíme, necháme okapat, vychladnout, nakrájíme je na menší kousky, zakapeme polovinou citronové šťávy a promícháme. Očištěný křen nastrouháme na jemno, fenyklovou nať a lístky zeleného čaje posekáme, citronovou kůru strouháme na jemném struhadle. Do smetany vmícháme křen, fenykl, kůru, čaj, promícháme, nalijeme na krevety, podle chuti osolíme, opepříme, rozdělíme do misek a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept