Recept

Slepice zadělávaná v hrášku a na krevetách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53787
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hrášek
150 g Krevety tygří - loupané
30 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Vývar slepičí
50 g Kopr čerstvýBešamelová omáčka [2846]
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
3 ks Hřebíček
30 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
12 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
Slepičí bujón [28675]
1 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Libeček
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 098kJ
18% Sacharidy 66 g
36% Tuky 27 g
24% Sodík 483 mg
95% Bílkoviny 53 g

Slepice zadělávaná v hrášku a na krevetách postup přípravy receptu:

1

Bešamelová omáčka [2846]:

2

Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, opražíme světlou jíšku, poté rozředíme chladným mlékem a přivedeme k varu. Vložíme cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem, přibližně 15 minut povaříme, následně cibuli vyjmeme.

3

Můžeme omáčku ještě dochutit, pro zjemnění přilijeme smetanu, na závěr ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

4

5

Slepičí bujón [28675]:

6

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vcelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek opláchneme, pokrájíme na menší kousky, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína, přidáme libeček, petrželovou i celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, následně hned snížíme teplotu, polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

7

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme z kostí, můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

8

9

Do kastrolu vložíme máslo. Cibuli oloupeme, nasekáme na kostičky, vložíme do kastrolu a necháme zesklovatět. Poté přidáme hrášek a 3 lžíce slepičího bujónu, dusíme ještě přibližně 5 minut. Následně přilijeme bešamelovou omáčku, vmícháme krevety a na kousky nakrájené maso z uvařené slepice.

10

V misce ve smetaně rozšleháme žloutky, vmícháme je do omáčky. Omáčku už jenom prohřejeme, ale nevaříme. Podáváme posypané na jemno nasekaným koprem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept