Linguine s jehněčím ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s jehněčím ragú
Linguine s jehněčím ragú
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 53790 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Mandle mleté |
50 g | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Linguine |
150 ml | Víno červené |
4 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 248,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 760,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mandle mleté, Mandle plátky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s jehněčím ragú postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kostky, stejně tak prorostlejší slaninu. Omyjeme rajčata a celer, osušíme utěrkou, rajčatům nakrojíme slupku po obvodu (opticky rozdělíme na čtvrtiny), spaříme horkou vodou, oloupeme. Nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semen, odkrojíme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na na kostky. Stonek celeru pokrájíme na tenčí plátky, oloupeme česnek a cibuli, nasekáme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme kostky jehněčího masa a slaniny, zhruba 5 minut opékáme, poté přidáme cibuli, česnek, celer, mleté mandle, znova vše 2 minuty opékáme. Vsypeme rajčata s rozmarýnem, vše zalijeme červeným vínem. |
3 | Ragú vaříme zhruba 5 minut, přidáme vývar, dle chuti osolíme, opepříme. Necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni asi 2 hodiny. |
4 | Mezitím připravíme velký hrnec, přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody a podle návodu na obalu uvaříme těstoviny na skus. Na plech položíme pečící papír, rozprostřeme plátky mandlí a orestujeme do zlatova v troubě. |
5 | Linguine slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a rozdělíme je na předem vyhřáté talíře. Přidáme ragú, ozdobíme orestovanými plátky mandlí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jehněčímu ragú můžeme dodat originální ovocnou chuť přidáním sušeného ovoce (rozinky, fíky nebo datle).