Recept

Linguine s jehněčím ragú

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 53790
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Mandle mleté
50 g Mandle plátky
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
50 g Slanina vepřová
5 g Sůl
400 g Těstoviny Linguine
150 ml Víno červené
4 l Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 675kJ
19% Sacharidy 67 g
32% Tuky 24 g
33% Sodík 652 mg
43% Bílkoviny 24 g

Linguine s jehněčím ragú postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kostky, stejně tak prorostlejší slaninu. Omyjeme rajčata a celer, osušíme utěrkou, rajčatům nakrojíme slupku po obvodu (opticky rozdělíme na čtvrtiny), spaříme horkou vodou, oloupeme. Nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semen, odkrojíme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na na kostky. Stonek celeru pokrájíme na tenčí plátky, oloupeme česnek a cibuli, nasekáme.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme kostky jehněčího masa a slaniny, zhruba 5 minut opékáme, poté přidáme cibuli, česnek, celer, mleté mandle, znova vše 2 minuty opékáme. Vsypeme rajčata s rozmarýnem, vše zalijeme červeným vínem.

3

Ragú vaříme zhruba 5 minut, přidáme vývar, dle chuti osolíme, opepříme. Necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni asi 2 hodiny.

4

Mezitím připravíme velký hrnec, přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody a podle návodu na obalu uvaříme těstoviny na skus. Na plech položíme pečící papír, rozprostřeme plátky mandlí a orestujeme do zlatova v troubě.

5

Linguine slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a rozdělíme je na předem vyhřáté talíře. Přidáme ragú, ozdobíme orestovanými plátky mandlí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jehněčímu ragú můžeme dodat originální ovocnou chuť přidáním sušeného ovoce (rozinky, fíky nebo datle).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept