Recept

Paela - rýžová pochoutka s bílým masem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53794

Ingredience

1,2 l Bujón natur kuřecí
200 g Fazolové lusky zelené
6 polévková lžíce Hrášek mražený
250 g Králičí maso
400 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika červená
1,5 dl Pyré rajčatové
300 g Rajčata sušená sterilovaná
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
300 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl mořská
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 221kJ
25% Sacharidy 91 g
34% Tuky 26 g
64% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Paela - rýžová pochoutka s bílým masem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme červenou papriku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké proužky. Sušená rajčata rozkrájíme také na proužky. Omyté kuřecí a králíčí maso osušíme, pokrájíme na kostky o něco menší, než je velikost sousta. V hluboké velké pánvi rozpálíme olej, maso 3 - 4 minuty restujeme z každé strany do zlatova. Přidáme omyté čerstvé mladé fazolové lusky, společně je restujeme i s masem asi 2 minuty. Přimícháme rajčatové pyré, pokrájenou papriku, sušená rajčata, sladkou sušenou papriku, promícháme a přilijeme kuřecí bujón.

2

Dobře promytou a okapanou rýži postupně budeme sypat "na kříž" přes sebe do vývaru, tak se dobře rozmístí. Zlehka promícháme, přidáme půl lžičky šafránu a snítku čerstvého rozmarýnu.

3

Pánev vložíme do trouby, rozpálené na 170°C. Následně pečeme přibližně 35 minut - do doby, kdy bude mít na povrchu krásou barvu a uvnitř bude stále šťavnatá. Přibližně 5 minut před dopečením přisypeme 4 - 6 lžic mraženého hrášku, který zlehka vmícháme do rýže.

4

Upečenou paelu podle chuti můžeme přisolit, hned ji teplou podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept