Paela - rýžová pochoutka s bílým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paela - rýžová pochoutka s bílým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53794 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1,2 l | Bujón natur kuřecí |
200 g | Fazolové lusky zelené |
6 polévková lžíce | Hrášek mražený |
250 g | Králičí maso |
400 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1,5 dl | Pyré rajčatové |
300 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
300 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 99,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 30,7mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Králičí maso, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur kuřecí, Hrášek mražený, Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pyré rajčatové, Šafrán, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paela - rýžová pochoutka s bílým masem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme červenou papriku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké proužky. Sušená rajčata rozkrájíme také na proužky. Omyté kuřecí a králíčí maso osušíme, pokrájíme na kostky o něco menší, než je velikost sousta. V hluboké velké pánvi rozpálíme olej, maso 3 - 4 minuty restujeme z každé strany do zlatova. Přidáme omyté čerstvé mladé fazolové lusky, společně je restujeme i s masem asi 2 minuty. Přimícháme rajčatové pyré, pokrájenou papriku, sušená rajčata, sladkou sušenou papriku, promícháme a přilijeme kuřecí bujón. |
2 | Dobře promytou a okapanou rýži postupně budeme sypat "na kříž" přes sebe do vývaru, tak se dobře rozmístí. Zlehka promícháme, přidáme půl lžičky šafránu a snítku čerstvého rozmarýnu. |
3 | Pánev vložíme do trouby, rozpálené na 170°C. Následně pečeme přibližně 35 minut - do doby, kdy bude mít na povrchu krásou barvu a uvnitř bude stále šťavnatá. Přibližně 5 minut před dopečením přisypeme 4 - 6 lžic mraženého hrášku, který zlehka vmícháme do rýže. |
4 | Upečenou paelu podle chuti můžeme přisolit, hned ji teplou podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.