Recept

Pečený pstruh s omáčkou alioli

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53796
Kategorie: Maso

Ingredience

4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
Ochucené máslo
8 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
Omáčka alioli
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
10 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička Šafrán
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na dochucení
1 ks Citrony
100 g Oříšky piniové
3 špetka Pepř citronový
4 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 685kJ
9% Sacharidy 32 g
63% Tuky 48 g
38% Sodík 764 mg
47% Bílkoviny 27 g

Pečený pstruh s omáčkou alioli postup přípravy receptu:

1

Na omáčku očistíme česnek, pokrájímeho a vložíme do mixéru se 2 žloutky, 1 lžicí citronu a třetinou lžičky šafránu. Při mírných otáčkách postupně přidáváme 8 - 10 lžic extra olivového oleje. Omáčka musí mít hladkou krémovou konzistenci. Mixujeme asi 2 - 3 minuty. Omáčku vlijeme do misky a odložíme ji do chladničky.

2

Očištěné, vykuchané a dobře omyté pstruhy osušíme, každou stranu ryby zešikma 3 x nařízneme, zářezy by měly být přibližně 3 - 4 mm hluboké. Pstruhy z každé strany i zevnitř dobře osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem.

3

Asi 8 velkých stroužků česneku utřeme, omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme, rozdělíme na 2 poloviny a dáme do misek. K jedné polovině přidáme utřený česnek, lžíci másla, 2 - 3 špetky pepře, směs dobře promícháme a vetřeme ji do zářezů i do břicha pstruhů.

4

Ryby položíme na plech, vyložený pečícím papírem a umístíme je do trouby, předem vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 20 minut do zlatohněda, během pečení je otočíme.

5

Omyjeme a osušíme citron, nakrájíme ho na osminky. Piniové oříšky osmažíme do zlatova nasucho v teflonové pánvi, maso z upečených pstruhů oddělíme od páteře, co možná nejdůkladněji ho zbavíme kostí, poté je rozdělíme na plátky chleba. Ryby posypeme piniovými oříšky, petrželkou, mořskou solí, pokapeme omáčkou alioli, ozdobíme citronem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo piniových oříšků můžeme použít loupaná slunečnicová semínka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept