Recept

Pirožky s vepřovým masem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 538
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
20 g Cukr krupice
15 g Droždí
10 g Máslo čerstvé
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
20 g Vaječný bílek slepičí
80 g Vejce slepičí
400 g Vepřová plec
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 200kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 13 g
15% Sodík 291 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pirožky s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Droždí promícháme s cukrem, zředíme vlažnou vodou, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme v teple vykynout.

2

Vykynutý kvásek vlijeme do prosáté mouky (trochu mouky necháme na vyválení těsta), přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a zbylou vodu, dobře promícháme a těsto necháme vykynout.

3

Z vykynutého těsta na vále rozválíme cca 1cm silný plát a rádylkem jej rozdělíme na 10 stejných dílů.

4

Do středu každého dílu položíme dávku náplně, přeložíme a okraje pevně zmáčkneme k sobě, aby byl pirožek uzavřen. Necháme v teple vykynout.

5

Nakonec pirožky vkládáme do horkého oleji a po obou stranách je smažíme dočervena.

6

Pirožky podáváme čerstvě usmažené, teplé.

7

Příprava náplně: Vepřovou plec opláchneme, osolíme a upečeme. Necháme prochladnout.

8

Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova a necháme prochladnout.

9

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na malé kousky.

10

Vepřovou plec jemně semeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme smaženou cibulku, nakrájené vejce, bílek, sůl, pepř a vše promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept