Jednoduchý recept

Chodské bramborové topinky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53800
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kg Brambory
6 stroužek Česnek
1,5 kávová lžička Kmín drcený
100 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 634kJ
10% Sacharidy 35 g
34% Tuky 26 g
26% Sodík 522 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chodské bramborové topinky postup přípravy receptu:

1

Velké brambory se zdravou slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky 5 - 6 mm silné, osolíme podle chuti, posypeme drceným kmínem a vložíme na plech (nemastíme). Pečeme nasucho do zlatova v troubě, předehřáté na 220°C přibližně 20 - 30 minut.

2

Mezitím oloupaný česnek prolisujeme, v rendlíku si rozehřejeme kvalitní sádlo, které smícháme s česnekem. Upečené bramborové topinky hned potřeme ochuceným sádlem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Bramborové topinky se hodí podle chuti jako příloha k vínu, pivu nebo čaji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept