Recept

Chodské lívanečky z bramborového těsta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53801
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Brambory
1 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 polévková lžíce Perník
200 g Povidla jablková
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
19% Sacharidy 69 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 137 mg
15% Bílkoviny 9 g

Chodské lívanečky z bramborového těsta postup přípravy receptu:

1

Den předem omyjeme brambory, v hrnci se 7 dl vody je uvaříme do měkka (přibližně 20 minut). Brambory scedíme, necháme mírně vychladnout a oloupeme, následně je dáme do mísy, zakryjeme poklicí a odložíme je.

2

Druhý den brambory jemně nastrouháme, dáme opět je do mísy, přisypeme hrubou mouku, přidáme vejce, rozpuštěné vlahé máslo, ochutíme solí, cukrem a těsto dobře promísíme. Na pomoučený válu vytvoříme plát, ze kterého vykrajujeme placičky o průměru přibližně 10 cm. Plech vytřeme olejem a necháme v předehřáté troubě rozpálit při 220°C. Lívanečky opatrně vložíme na plech a pečeme do zlatova z obou stran.

3

Upečené potřeme povidly z jablek, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokud do těsta nebudeme dávat cukr, přidáme do něj 1 - 1,5 lžičky soli, lívanečky podáváme k dušenému špenátu nebo k dušenému zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept