Lahodný salát z brambor a nakládaných hříbků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodný salát z brambor a nakládaných hříbků
Lahodný salát z brambor a nakládaných hříbků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53802 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Feferony |
100 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 210,3mg |
Draslík | 713,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Feferony, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Lahodný salát z brambor a nakládaných hříbků postup přípravy receptu:
1 | Brambory, vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na malé kostičky (podobně jako pro přípravu bramborového salátu), v rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 3 vejce natvrdo (9-10 minut). Uvařená vejce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky stejné velikosti jako brambory. Tvrdý sýr rozkrájíme na kostky, nakládanou feferonku na nudličky a spolu se sýrem ji přidáme k bramborům. |
2 | Hříbky ve sladkokyselém nálevu scedíme, nálev (1 dl) zachytíme. Větší hříbky rozkrájíme na menší kousky, houby přidáme k bramborům. Vše promícháme, dochutíme cukrem, solí, octem, znovu promícháme a nakonec přilijeme 1 dl nálevu z hub. |
Poznámka
Salát podáváme vychlazený.