Recept

Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53804

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Brambory
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 446kJ
7% Sacharidy 24 g
1% Tuky 1 g
22% Sodík 441 mg
7% Bílkoviny 4 g

Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do hrnce, přilijeme vodu. Přidáme sůl, cukr, kmín, bobkový list, pepř a zelí dusíme přibližně 10 - 15 minut.

2

Mezitím si oloupeme 1 brambor (100 g), omyjeme, jemně nastrouháme a přimícháme ho k zelí. Často promícháme, podle chuti dochutíme octem, cukrem i solí. Dušené zelí musí mít dostatek šťávy, které se odděluje od zelí, nesmí vzniknout kaše. Zelí by mělo mít sladkokyselou chuť.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept