Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem
Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53804 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Brambory |
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 563,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cukr krupice, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do hrnce, přilijeme vodu. Přidáme sůl, cukr, kmín, bobkový list, pepř a zelí dusíme přibližně 10 - 15 minut. |
2 | Mezitím si oloupeme 1 brambor (100 g), omyjeme, jemně nastrouháme a přimícháme ho k zelí. Často promícháme, podle chuti dochutíme octem, cukrem i solí. Dušené zelí musí mít dostatek šťávy, které se odděluje od zelí, nesmí vzniknout kaše. Zelí by mělo mít sladkokyselou chuť. |
Poznámka
Servírujeme teplé.