Recept

Kukuřičný vývar s opečenou hlívou dochucený humrovým olejem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53805
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
100 g Cibule
4 ks Cibulka jarní
500 g Hlíva ústřičná
350 g Kukuřice
50 g Máslo čerstvé
150 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
15 g Pepř černý mletý
15 g Sůl
1,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 332kJ
19% Sacharidy 68 g
71% Tuky 53 g
128% Sodík 3 g
29% Bílkoviny 16 g

Kukuřičný vývar s opečenou hlívou dochucený humrovým olejem postup přípravy receptu:

1

Hlívu důkladně nožem očistíme, příliš dlouhé nožičky zkrátíme, zakápneme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a přidáme na plátky pokrájený česnek. Odložíme do lednice, necháme několik hodin marinovat, těsně před podáváním vyjmeme, při střední teplotě opékáme na pánvi po cca 5 - 7 minut.

2

Kukuřičná zrna zalijeme vývarem, přivedeme k varu a povaříme přibližně 30 minut. Poté je scedíme, část kukuřice odložíme na dozdobení, polévku necháme na mírném ohni ještě dalších 30 minut pomalu odvařovat.

3

Mezitím cibuli na jemno nasekáme, necháme zpěnit na rozpáleném másle. Přidáme vařenou kukuřici, společně restujeme dalších cca 10 minut. Zalijeme připravenou polévkou, krátce povaříme a pomocí ponorného mixéru důkladně rozšleháme. Dle chuti osolíme, opepříme, scedíme přes jemný cedník. Polévku udržujeme teplou.

4

Nať jarní cibulky opláchneme, pokrájíme na delší kousky, krátce ji osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme kukuřici odloženou na dekoraci a prohřejeme. Na závěr mírně osolíme.

5

Při servírování rozdělíme horkou polévku do misek, doprostřed každé vložíme orestovanou nať cibulky, kolem dozdobíme houbami. Poypeme kukuřicí a nasekanou pažitkou, zakápneme humrovým olejem, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Humrový olej připravíme viz recept "Humrový olej". Čas přípravy je uveden bez doby na marinování (několik hodin).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept