Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 53807

Ingredience

0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 dl Mléko plnotučné
150 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Pažitka
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Preclík sezamový
4 l Růžová voda
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 652kJ
25% Sacharidy 89 g
30% Tuky 23 g
72% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 23 g

Knedlíky z preclíků postup přípravy receptu:

1

Preclíky pokrájíme na kousky, vložíme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce se solí v mléku a preclíky zalijeme. Omyjeme petrželku, pažitku a několik lístků celerové natě, bylinky pokrájíme nadrobno.

2

Slaninu pokrájíme na kostičky, vysmažíme. Jakmile začne mít zlatou barvu, přimícháme bylinky, promícháme a velmi krátce, (asi půl minuty) je za stálého míchání osmažíme. Vše vyklopíme do mísy k preclíkům a postupně budeme přidávat mouku. Těsto dobře promícháme, musí být hladké a vláčné, i když se bude trochu lepit. Směs rozdělíme na poloviny.

3

Na vál položíme dva pruhy alobalu přibližně o rozměrech 40 x 20 cm. Na alobal potravinářskou fólii o stejných rozměrech, každou polovinu těsta umístíme na fólii a upravíme do válečku o průměru 7 - 8 cm. Těsta zavineme do fólie, poté do alobalu, který důkladně uzavřeme, takto dp šišek upravené knedlíky vložíme do většího hrnce s vroucí vodou (3 - 4 litry), vaříme 30 minut. Uvařené knedlíky opatrně vyjmeme a ještě teplé rozbalíme, pokrájíme zešikma na plátky a podáváme teplé jako přílohu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept