Bacán – pečená příloha k masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bacán – pečená příloha k masu
Bacán – pečená příloha k masu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53808 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Droždí |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
5 dl | Mléko plnotučné |
750 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 289,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 519,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Droždí, Majoránka, Olej slunečnicový, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bacán – pečená příloha k masu postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme hladkou mouku, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru, vlažné mléko, necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl, majoránku, pepř, jemně nastrouhaný vařený velký brambor, olej a vymícháme polořídké těsto, které nalijeme na plech vytřený sádlem. Těsto necháme na plechu ještě 10 - 15 minut kynout, poté ho vložíme do trouby, předehřáté na 220°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 30 minut, horký bacán nakrájíme na kostky a podáváme ho jako přílohu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K upečenému bacánu podáváme kysané zelí, uzené nebo pečené maso.