Česnekový kynutý koláč ze syrových brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový kynutý koláč ze syrových brambor
Česnekový kynutý koláč ze syrových brambor
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53809 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
0,5 dl | Mléko polotučné |
Těsto | |
400 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
800 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 55,3mg |
Draslík | 395,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Brambory, Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekový kynutý koláč ze syrových brambor postup přípravy receptu:
1 | Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, zalijeme je horkým mlékem, promícháme je a necháme zchladnout. |
2 | V misce si rozmícháme kvasnice, přidáme k nim špetku cukru s 1 dl vlažného mléka. Vykynutý kvásek přidáme k bramborům spolu s moukou, solí, rozetřeným česnekem, černým pepřem, majoránkou a vejcem. Těsto důkladně promícháme. |
3 | Plech vytřeme sádlem, na něj nalijeme a uhladíme těsto. Pečeme v troubě, předehřáté na 240°C přibližně 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a koláč dalších 25 minut dopečeme. |
4 | Do zlatova upečený koláč pokrájíme na kostky, potřeme ho rozpuštěným másle a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Tento koláč podáváme nejčastěji jako přílohu k houbovým a masovým omáčkám.