Recept

Husa pečená s nádivkou z jablek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53810

Ingredience

6 cl Calvados
5 kg Husa domácí
800 g Jablka
50 g Majoránka
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná
50 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

246% Kalorie 4,853 kcal
Kilojoule 20 305kJ
12% Sacharidy 43 g
564% Tuky 423 g
53% Sodík 1 g
359% Bílkoviny 202 g

Husa pečená s nádivkou z jablek postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme jablka. Rozkrájíme je na čtvrtky a odstraníme z nich jádřince. Zakapeme je calvadosem a necháme 10 minut marinovat. Šalvěj a majoránku nasekáme nadrobno a přimícháme je k jablkům.

2

Opláchneme a osušíme husu. Odstraníme z husy přebytečné sádlo a pokrájíme ho na malé kousky a vyškvaříme.

3

Husu osolíme a opepříme. Na stehnech propícháme kůži, aby sádlo mohlo vytéct ven.

4

Jablky vyplníme břicho husy. Otvor zašijeme potravinářskou nití.

5

Vlijeme do pekáče vodu a postavíme ji na sporák. Přivedeme vodu k varu. Vložíme do pekáče rošt s umístěnou husou. Vaříme v páře 15 minut.

6

Předehřejeme si troubu na 180°C.

7

Vyjmeme husu s roštem a slijeme polovinu vývaru. Pak rošt s husou vrátíme zpět do pekáče a pečeme v troubě ještě 150 minut. Během pečení přeléváme husu vývarem.

8

Pak upečenou husu i s roštem vyndáme a přemístíme do víka pekáče. Nastavíme si troubu na 220°C. Potřeme husu zbytkem calvadosu a vývarem. Kůži dopečeme dokřupava.

9

Pak z vypečené šťávy slijeme tuk a povaříme ji, dokud nezhoustne.

10

Rozporcujeme husu, a potom ji servírujeme přelitou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept