Husa pečená s nádivkou z jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa pečená s nádivkou z jablek
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 cl | Calvados |
5 kg | Husa domácí |
800 g | Jablka |
50 g | Majoránka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Šalvěj čerstvá |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 5,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Jablka, Majoránka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa pečená s nádivkou z jablek postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oloupeme jablka. Rozkrájíme je na čtvrtky a odstraníme z nich jádřince. Zakapeme je calvadosem a necháme 10 minut marinovat. Šalvěj a majoránku nasekáme nadrobno a přimícháme je k jablkům. |
2 | Opláchneme a osušíme husu. Odstraníme z husy přebytečné sádlo a pokrájíme ho na malé kousky a vyškvaříme. |
3 | Husu osolíme a opepříme. Na stehnech propícháme kůži, aby sádlo mohlo vytéct ven. |
4 | Jablky vyplníme břicho husy. Otvor zašijeme potravinářskou nití. |
5 | Vlijeme do pekáče vodu a postavíme ji na sporák. Přivedeme vodu k varu. Vložíme do pekáče rošt s umístěnou husou. Vaříme v páře 15 minut. |
6 | Předehřejeme si troubu na 180°C. |
7 | Vyjmeme husu s roštem a slijeme polovinu vývaru. Pak rošt s husou vrátíme zpět do pekáče a pečeme v troubě ještě 150 minut. Během pečení přeléváme husu vývarem. |
8 | Pak upečenou husu i s roštem vyndáme a přemístíme do víka pekáče. Nastavíme si troubu na 220°C. Potřeme husu zbytkem calvadosu a vývarem. Kůži dopečeme dokřupava. |
9 | Pak z vypečené šťávy slijeme tuk a povaříme ji, dokud nezhoustne. |
10 | Rozporcujeme husu, a potom ji servírujeme přelitou šťávou. |