Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům
Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53811 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Marmeláda meruňková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Muškátový oříšek |
150 g | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Rum |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 2,6mg |
Vláknina | 461,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Rum, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. K jíšce přimícháme švestková a meruňková povidla. Za stálého míchání je rozvaříme, rozředíme vodou, přidáme citronovou kůru, sůl, skořici, muškátový oříšek a cukr podle chuti. Omáčku krátce povaříme a podáváme. |
2 | Pokud omáčku budeme podávat jen dospělým, nakonec přimícháme 1 lžíci rumu. |
Poznámka
Omáčku podáváme k uzenému nebo vařenému masu.