Recept

Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53811
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Marmeláda meruňková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
150 g Povidla švestková
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 špetka Sůl
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 681kJ
11% Sacharidy 39 g
1% Tuky 1 g
6% Sodík 124 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. K jíšce přimícháme švestková a meruňková povidla. Za stálého míchání je rozvaříme, rozředíme vodou, přidáme citronovou kůru, sůl, skořici, muškátový oříšek a cukr podle chuti. Omáčku krátce povaříme a podáváme.

2

Pokud omáčku budeme podávat jen dospělým, nakonec přimícháme 1 lžíci rumu.

Poznámka

Omáčku podáváme k uzenému nebo vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept