Pečená divoká kachna s jablky a švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená divoká kachna s jablky a švestkami
Pečená divoká kachna s jablky a švestkami
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 53812 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kachna divoká |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Sůl |
Octová voda | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
Nádivka | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Švestky sušené |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 44,2mg |
Draslík | 460,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kmín drcený, Sůl, Cukr krupice, Jablka, Muškátový oříšek, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená divoká kachna s jablky a švestkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou vykuchanou kachnu zbavíme tuku, promyjeme octovou vodou a pod tekoucí vodou ji dobře propláchneme, poté osušíme, zevnitř osolíme a posypeme drceným kmínem. |
2 | Omytá, oloupaná jablka rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky, které dáme do větší mísy. Sušené švestky bez pecek v sítu propláchneme, necháme okapat a dáme je k jablkům. Přidáme vlašské ořechy, cukr, skořici, muškátový oříšek, ovoce promícháme a vložíme do kachny. Otvor uzavřeme párátky. Povrch kachny osolíme, posypeme kmínem a vložíme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem. Přilijeme 1.5-2 dl vody a pečeme při 200°C přibližně 70-80 minut dozlatova. Během pečení kachnu poléváme výpekem, pokud je třeba, podlijeme ji vodou. |
3 | Dozlatova upečenou kachnu vyjmeme, dáme na mísu a rozporcujeme. Do výpeku přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali dohladka mouku. Krátce povaříme a výpek - omáčku přecedíme přes síto do misky. |
4 | Porce kachny dáme na talíře, ovoce poklademe okolo masa, polijeme omáčkou a servírujeme. |
Poznámka
K divoké kachně podáváme máslové noky.