Recept

Pečená divoká kachna s jablky a švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53812
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Kachna divoká
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Sůl
Octová voda
1,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
Nádivka
1 polévková lžíce Cukr krupice
5 ks Jablka
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
100 g Švestky sušené
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 580kJ
13% Sacharidy 48 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 397 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pečená divoká kachna s jablky a švestkami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou vykuchanou kachnu zbavíme tuku, promyjeme octovou vodou a pod tekoucí vodou ji dobře propláchneme, poté osušíme, zevnitř osolíme a posypeme drceným kmínem.

2

Omytá, oloupaná jablka rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky, které dáme do větší mísy. Sušené švestky bez pecek v sítu propláchneme, necháme okapat a dáme je k jablkům. Přidáme vlašské ořechy, cukr, skořici, muškátový oříšek, ovoce promícháme a vložíme do kachny. Otvor uzavřeme párátky. Povrch kachny osolíme, posypeme kmínem a vložíme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem. Přilijeme 1.5-2 dl vody a pečeme při 200°C přibližně 70-80 minut dozlatova. Během pečení kachnu poléváme výpekem, pokud je třeba, podlijeme ji vodou.

3

Dozlatova upečenou kachnu vyjmeme, dáme na mísu a rozporcujeme. Do výpeku přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali dohladka mouku. Krátce povaříme a výpek - omáčku přecedíme přes síto do misky.

4

Porce kachny dáme na talíře, ovoce poklademe okolo masa, polijeme omáčkou a servírujeme.

Poznámka

K divoké kachně podáváme máslové noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept